Обама и САД ги спашкаа Грујо и ВМРО-ДПМНЕ : Ако ви текне да апсите неистомисленици и да предизвикате меѓуетнички немири, има сите ко глувци да испоцркате по затворите во Македонија, а имотите во САД нема да ги помирисате!

0
250

Американската администрација би можела да им ги поништи визите и да им забрани влез во САД на политичари, претставници на судската власт, медиумски работници, бизнисмени и на други официјални лица за кои постојат сомневања за корупција, перење пари и за кршење на човековите права.

ambasadausaskopje

Како што неофицијално дознаваме, ваква мерка би можела да се преземе во случај ако политичката криза во Македонија доведе до драматично непочитување на човековите права и на основните слободи. Ваквата мерка не се ограничува само на забрана за влез туку и со замрзнување на сметките и забрана за располагање со имотите кои тие личности, евентуално, ги имаат на територијата на САД.

Целиот текст е објавен во печатеното и во електронското издание на Вест.