Новинарот Зоран Милошески има збор два да каже за хистеричното плачипичење на КУРТОНИТЕ : Зошто плачат “куририте“?

0
1420

 

Новинарот на ,,Публикум” и дописник за ,,Фокус” Зоран Милошески во колумна има нешто да им каже на куртоните :

  • Соочувањето со вистината и враќањето во реалноста, многумина го доживеаја и тешко и болно. Преку ноќ им се сруши “портокаловата“ бајка. Послушноста веќе не е на цена. Вовлекувањето во г.з тешко им оди. Рекетот не го дава очекуваниот ефект. Она што им остана како последно прибежиште, е плачот кој се слуша “од Галичник до Река“. Зошто плачат “куририте“? За пари плачат! За изгубените привилегии, бесплатните ручеци, викенд и шопинг тури, ситни поклони… Некому веројатно ќе му прозвучи и премногу банално, ама последниот скандал со новинарката на прилепската ТВ „Канал Визија“ и дописничка на ТВ „Сител“, Каролина Дурло, кажува дека сѐ уште не можеме ни да претпоставиме до каде оделе злоупотребите во име на новинарската професија.

    Документите кои излегоа во јавност покажаа дека прилепската новинарка 11 години не ги плаќала сметките за потрошена вода, при што сумата која му ја должи на ЈКП „Водовод и канализација“ достигнала 35.732,00 денари! Дури и да не се повикуваме на нејзината законска обврска, свест или совест, сосема логично е да се постави прашањето на функционирањето на институциите и законите во државата.

  • Целата колумна ќе може да ја прочитате на следниот линк ОВДЕ