НЕВИДЕНА ДРСКОСТ, ЗАБЕГАН ДИКТАТОР: Грујо за Илинден се спореди себеси со Гоце Делчев, Даме Груев, Сандански, Ченто?!?! КОЈА СИ ТИ ЈАД И БЕДА, ДИКТАТОРЧЕ БЕДНО КЛЕПТОМАНСКО РАСИПАНО!

0
1839

Грујо не само што имаше дрскост да зборува за делото на Илинденците и Асномците, тој дури ја имаше и таа дрскост да се спореди себеси со нив, да се стави себеси во нивен ранг, историјата ќе го славела и него како и Илинденците и Асномците?!?! Прочитајте и сами:

grujoilinden

Успехот на нашата генерација е успех на секој еден од нас, особено на оние кои го поддржуваат прогресот, но и на оние кои повеќе го критикуваат отколку поддржуваат. И тие многу придонесуваат во заедничкиот успех.

Ова го истакна премиерот Никола Груевски во обраќањето по повод Денот на Републиката – 2 Август, пред споменикот на Методија Андонов Ченто во Скопје.

– Успехот понекогаш може да биде оспорен, но тоа е краток миг. Тоа е капка во море, тоа не може да трае. Секогаш успехот се валоризира и секогаш тој останува видлив. Го спореа и успехот на илинденците, го спореа и успехот на антифашистите, ќе го спорат и нека го спорат и нашиот успех, успехот на нашата генерација. Но, тој не може да се скрие – рече Груевски.

БЕДНО БЕДНО ЗАБЕГАНО ДИКТАТОРЧЕ, ЛОПОВ, ШУПАК ИЗМАМНИЧКИ, ТЕБЕ ЌЕ ТЕ ПАМЕТИМЕ КАКО НАЈГОЛЕМА ИСТОРИСКА ГРЕШКА НА ОВОЈ НАРОД!!! ПОСЛЕ СЕ ШТО ВИДОВМЕ ОД ТЕБЕ И ПОСЛЕ СЕ ШТО СЛУШНАВМЕ ОД ТЕБЕ ОД СНИМКИТЕ, ОВА ДА ГО КАЖЕШ ПРЕД СПОМЕНИКОТ НА ЧЕНТО ТРЕБА ДА СИ ШЛАКНАТ ВО УМОТ ЗА СИТЕ ПАРИ!!!