(Фото Галерија) Најубавиот природен базен на светот

0
201

Овој природен базен во вулканскиот кратер на Самоа им овозможува на посетителите уникатно искуство.

51619828271416131525

Базенот се наоѓа во Лотофага, село на јужниот брег на островот Уполу во Самоа.

До водата можете да се спуштите по скали, а можно е и да изведувате и скокови од дрвената платформа.

Базенот е опкружен со густа вегетација, а благодарение на многуте канали кои го поврзуваат базенот со океанот, базенот никогаш не пресушува.

172344812955955f6b7fa21077274848v4-big189393211255955f6b979d6090403366v4-big29210252755955f6bb4517554932568v4-big2a2ab0f800000578-0-image-391435834536755