НАЈСКРОМНИ МИНИСТРИ ГОРАН СУГАРЕВСКИ И РОБЕРТ ПОПОВСКИ, НАЈГОЛЕМИ ТРОШАЏИИ НИКОЛА ДИМИТРОВ, БУЈАР ОСМАНИ, КРЕШНИК БЕКТЕШИ, КОЧО АНЃУШЕВ И РОБЕРТ АЛАЃОЗОВСКИ!

0
914

Браво за Горан и Роберт, кон буџетот се понашаат како прави комуњари, просто чудо е како успеал Роберт 6 месеци да набилда само 20 000 денари трошоци?!?! Да не си носи човекот од дома ладни сенгвичи?!

Ако се провери во структурата на трошоците кај најголемите трошаџии, може да се види дека најголеми ставки се авионски карти, вип салони по аеродроми, јадење во владини мензи и престој во странски хотели.

Па според тоа, нормално е најголем трошок да набилдале министерот за надворешни, министерот за евро интеграции, и вице премиерот задолжен за инвестиции, но од каде толку трошоци за Бектеши и Алаѓозовски?!