Наумов: Ова власт ќе остави пет милијарди евра долг на товар на граѓаните

0
152

Дополнителниот заменик-министер за финансии Кире Наумов денеска обвини дека со последните две аукции е зголемен долгот за нови 12,7 милиони евра.

– Министерот за финансии самиот си го демантираше вчерашното соопштение од Министерството за финансии. Министерот за финансии со последните две аукции го зголеми јавниот долг за нови 12.7 милиони евра. Кирил Миноски изминативе седум дена ги задолжуваше граѓаните со по 1.8 милиони евра на ден, што е далеку од приближување на нето долгот кон нула на неделна основа, како што тврдеше, изјави Наумов.

Ова власт, додаде Наумов, зад себе ќе остави пет милијарди евра долг на товар на граѓаните.