МИЛЕНКО ЌЕ ГО ЈАДИ КУРОТ ОД БУГАРИТЕ ЗА TOA ПЛОЧАТА KAJ КАЈМАКЧАЛАН, ПЛАЧИ КОПИЛЕТО И СЕ МРСУЛАВИ ДЕКА ЌЕ ГО СУДАТ И БАРА ЗАЕВ ДА ГО БРАНИ ОД БУГАРИТЕ КАЈ БОРИСОВ!

0
1511

Миленко во својата најнова колумна во порталот ,,Дудинка” се жали за тоа како бугарите веќе покренале тужба против него поради кршењето на плочата кај Кајмакчалан и за тоа пак бил крив Заев и неговата посета кај Борисов каде индиректно бара од него да го брани како македонски државјанин.

  • Имено, во Софија е покренато обвинение против мене, значи сакаат да ме судат на бугарски суд, за “дело“ кое не постои во Македонија. “Сторено“ на Македонска територија од Македонски граѓанин – од мене, на Кајмакчалан. Значи, по ниту една основа бугарското правосудство нема надлежност врз мене и случаи што се на територијата на незавсна Република Македонија. Настрана што “обвинението“ третира “објект“ кој е срушен а кој се нема законски доказ дека воопшто постоел. Имагинарно судство, ова бугарското. – напиша Миленко во својата колумна на порталот ,,Дудинка”.