МИЛЕНКО ИМА НАСЛЕДНИК: Новата КУРТОН ЅВЕЗДА Љупче Златев со нова небулоза – Масакрот во Сребреница беше паметен потег против радикалниот ислам?!

0
818

12910436_973426146040685_1795536314_nОва куртонче зборува за Радован Караѓиќ кој беше осуден на 40 години затвор за геноцидот врз Босанците во војната во Босна. Србите во 90-тите беа во националистички занес и колеа Хрвати и Босанци затоа што го маследија целото оружје на моќната ЈНА која беше 4-та војска во Европа по наоружување. Значи со авиони, хеликоптери, тенкови и хаубици Србите навалија на ненароужаните Хрвати и Босанци и за неколку месеци ја освоија цела Босна и пола Хрватска притоа направија безброј убивања на цивили и силување на жени за што се напишани безброј книги и снимени безброј филмови.

Најлошо помина енклавата Сребреница која беше опколена од војската на босанските Срби кои беа под воено водство на Младиќ но под политичко водство на Караџиќ. Таа војска реши да упадне во енклавата и притоа уби над 8000 Муслимани по шумите околу Сребреница кога голем дел од населението реши да бега за да се спаси. Масакрот траеше една недела и убиените Муслимани беа закопувани по шумите околу Сребреница…