МИЛЕНКО ГИ СТАПИСА ВМРОВЦИТЕ: На Груевски не му гинат минимум 15 години затвор, можеби и повеќе!!!

0
1633

Шокантна колумна на Дудинка, на Миленко, меѓу другото пишува:

Единствената добитна варијанта за Никола Груевски е да не го прзнава овој суд, да не го признава СЈО, да не ги признава институциите на сегашниов фашистички режим, да се спротистави политички а не да се брани јуристички. Трба да престане да оди на суд и да почитува било каква судска, обвинителска или полициска наредба. Треба да покаже комплетна граѓанска, гандиевска, непослушност.

Ако Никола Груевски се плаши дека доколку не го почитува судот ќе биде приведен и замандален, да му објаснам дека вака како сега што ја тера секако ќе биде замандален. Евентуален договор со сатрапот од Кале и фашистите од Брисел дека ќе има сеопшта амнестја која ќе ги опфати и “бомбашите“, нема да се деси. 

Никола Груевски треба да реши дали следните 15 години ќе ги помине во затвор како криминалец равен на Велија Рамковски, Соња Николовска или Алберто Фуџимори, или пак ќе ги проведе истите тие години во истот простор ама како политички затвореник од рангот на Панко Брашнаров, Ченто, Андреј Сахаров…

Дали во фуснотата кај неговиот Википедија профил ќе пишува корумпиран политичар или ќе пишува политички затвореник и патриот мачен од фашистички режим.