МЕГА МЕГА МЕГА СКАНДАЛ : На сметка на ФФМ, цели семејства на членови управниот одбор на федерацијата се во Полска на европско првенство!

0
1294

Ова е Свето Станковски член на управен одбор на ФФМ инаку вработен како полициско обезбедување во собранието на РМ. Дознаваме дека тој и неговата сопруга се на сметка на ФФМ во Полска на европското првенство во фудбал.

На сметка на вакви падобранци, во Полска не се поканети членови на стручен штаб, поранешни селектори на репрезентациите, фудбалски легенди кои заслужиле со изминатите години труд и залагања во фудбалската бранша со што допринеле за развој на фудбалот во Македонија!

Дознаваме дека ова е само врв на сиот криминал изминативе 5 години во ФФМ. Во земјава и покрај над 30 милиона евра донации од УЕФА и ФИФА, нема ниту еден стадион според УЕФА стандарди освен Телеком Арена.

Десетици паразити земаат огромни хонорари од ФФМ а немаат врска со фудбалот, како на пример козарот Миленко кој сеуште зема хонорар во ФФМ за наводни консултантски услуги?!