МЕГА БОМБА од ДИК: 495.258 илјади гласачи се спорни и треба да подлежат на дополнителна проверка!

0
224

Tочно 495.258 илјада гласачи се спорни и треба да подлежат на дополнителна проверка, пишува во Извештајот од вкрстената проверка на базите на податоци на МВР и 10 други институции., до кои дојде Телма.

Над 190.000 илјади се евидентирани како фиктивни гласачи односно како што пишува во извештајот-гласачи кои ги има во базата на податоци во МВР но не се појавуваат во базите на останатите инстиутции.

Членовите на ДИК вчера не се договирја да го изгласаат Извештајот и најавија дополнителни проверки по што ќе закаже седница за усвојување на извештајот од вкрстените проверки.

Повеќе детали  во Вестите на Телма во 15:30