МАЦКО СИ ТЕРАЛ ДВОЈАЗИЧНИ БИЗНИС СДЕЛКИ СО ФИРМИ БЛИСКИ НА ВМРО-ДПМНЕ И КЛЕТИТЕ ШИПТАРИ ОД ДУИ

0
1551

Злоупотребата на теснопартиските интереси во функција на дневната политика беше секојдневна пракса во функционирањето на претходната локална власт во Општина Прилеп. Наспроти сите декларативни заложби за развој на локалната економија, праксата кажува нешто друго. Освен „бетонираната“ 12-годишна соработка со 3-4 прилепски фирми, претходниот градоначалник, Марјан Ристески, склучувал договори тешки стотици илјади евра со фирми од различни градови од државата. Меѓу нив, се разбира, доминирале оние од „вмровска“ провиниенција, но и фирми чии сопственици се припадници на албанската етничка заедница.

Повеќе за оваа објава ќе прочитате на порталот Публикум.Мк ОВДЕ