Мартин Димоски: Прилеп повторно ке биде град на горди луѓе!

0
2184

Никој не e лузер. Никој не е роден за да биде лузер. Секој е роден со свои уникатни човечки особини и таленти. Некој е врвен пекар, готвач или слично, некој е одличен мајстор на својот занает. Некој е одличен професор. Некој е многу добар правник. Некој е најдбоар во возење на автобус. Секој е добар во нешто. Проблемот е што нашиот човек живее во крајно непродуктивно и корумпирано општество. Згазено и потонато во политички јарем каде се уништива секој еден претприемачки дух.

И како што никој не е роден да биде лузер така треба да им биде совршено јасно на еден куп уфилмани чипирани ботови дека не се нешто посебно успешни. Ако некој на тацна ви доделил позиција, функција или тендер нарачка заштитена под превезот на политичката корумпираност – НЕ ВЕ ПРАВИ НИТУ ПОПАМЕНТИ НИТУ ПОУСПЕШНИ ОД БИЛО КОЈ ЕДЕН ЧОВЕК КОЈ САМ СЕ БОРИ СО СВОЈОТ ТОВАР.

Секој сам си го носи својот свет на своите рамена. Ние сме АТЛАСИ сами по себе.

Вие сте само една багра на бедни апаши на кои се ви е сервирано и вие треба само да го голтните.

Но тука е денот каде што ке дојде да поврќате. Да повраќате и се давите во сопствените гомна. Нема да избегате од кармата.

Прилеп повторно ке биде град на горди луѓе!

Фејсбук статус на Мартин Димоски