МАКЕДОНИЈА ВО ШОК, ТЕЛМА ОТКРИВА: Некој им наместил стапица на македонските специјалци во Диво Насеље, некој намерно ги пратил во заседа за да изгинат сите до еден!!!

0
4785

Штабот кој ја раководел полициската операција во Диво Насеље се состоел од Груевски, Мијалков, Чавков, Гордана Јанкуловска и Горан Грујевски.

Само 12 тигри тргнале да апсат двајца нарко дилери а всушност ги чекале 42 терористи вооружени со тешки митралези, зољи, рачни бомби, калашникови…

8-те загинати настрадале во два клучни моменти – при првото изненадување кога биле начекани во заседа, и при лажното предавање на терористите, кога полицајците при апсење на дел од терористите, биле убиени од зад грб, едниот бил разнесен со бомба и го нашле дури утре дента!

Кој им дозволил на терористите да се симнат од Брест во Куманово?

Зошто ДБК не дознала точно колку терористи има во куќите во Диво Насеље?

Зошто не се употребиле дроновите и останатите уреди за да се дознае со што се соочувале полицајците?!

Кој сакаше да изгинат толку луѓе?!

Кому му одговараше да почне војна во Македонија, кој сакаше да се спаси во тоа матното?!?!