Луѓето кои се под стрес јадат повеќе

0
371

Научниците откриваат дека луѓето што веруваат дека се дебели, имаат поголеми шанси да добијат повеќе килограми од оние што не се заморуваат со тоа колку се дебели…
stres

Тоа е затоа што оние што се идентификуваат себеси како дебели, се повеќе подложни кон прејадување со предизвикан стрес, а тоа доведува до вишокот на килограми.

„Кога ќе сфатите дека сте дебели, тоа е само по себе стресно и ви отежнува да правите здрави избори во вашиот стил на живот“, велат научниците во оваа студија.

Здравје и Убавина