(ЛЕГЕНДАРНО ФОТО) МАКЕДОНИЈА НА СКОПСКИОТ МАРАТОН ДОБИ ДВАЈЦА НОВИ ХЕРОИ : ДЕЧКОТО СО ДАУНОВ СИНДРОМ, СТЕФАН ЛЕГНА НА 50 МЕТРА ПРЕД ФИНИШОТ, ДЕЧКО ПОЗАДИ НЕГО ГО ЗЕМА ВО РАЦЕ И ТРЧА СО НЕГО ДО ЦЕЛТА

0
577

На денешниот скопски маратон Македонија доби нови двајца херои. Стефан, дечкото со даунов синдром легна на земја на 50 метра пред финиш, дечко позади него го зема во раце и трча со него во раце до крајот.