ЛАТАС ВРИШТИ И ПАНИЧИ ВО КОЛУМНА НА ВЕЧЕР: НАРОДЕ, НА БАРИКАДИ, ДА СЕ ТЕПАМЕ, ДА МУ СЕ ОДМАЗДИМЕ НА СДСМ, КРВ КРВ!!!

0
3306

Погледнете како паничи и кризира Лаки во колумна на Вечер, го хушка народот да излезел и да се пресмета и да се одмазди на СДСМ:

Дојдено е времето на одмазда за продаденото знаме, продаденото име Македонија, за грабежите и отпуштања од работа, загубениот мир, углед и здравје…

На Барикади! Земи го знамето на своите дедовци, осети го гневот и понижувањето на своите стечајни родители; допри го стравот на Македонците од Тетово, Гостивар, Дебар, Кичево, Куманово, Скопје, Арачиново; објасни му на твојот јазик на своето дете дека нема да се срами од тебе, нема да се сели протерано од сопствен дом и своја земја… и право напред – на барикадите! Чекањето и двоумењето не доведе до тука. Сега е твоето време.

Како и некогаш, кога ни го продадоа името и знамето, кога родителите ни ги бркаа од работа, кога од Косово ни го наметнуваа федералниот устав… ќе гледаме платени да не збунат и двоумат, СЈО да не плаши и СДСМ да не лаже… но, сега после се знаеме што е тоа.

Никој друг нема тоа да го направи за тебе. Под едно знаме сме, македонско.


Куртончето го тера народот да гине за неговите милиони и милионите на Ивона и милиајрдите на Саши и Грујо и Ѕинго. Куртонче вечно, профитер, хоштаплер вечер мизерен!!!