Кој е БУЏЕТСКИОТ ПАРАЗИТ Сотир Костов и зошто жестоко се глупира пред јавноста на ТВ екраните?!

0
8309
Сотир Костов кој важи за главен медиумско режимско експертски протагонист и пулен последните денови е директор на комисијата за авионски несреќи, каде зема 100.000 денари НАРОДНИ ПАРИ месечна плата.
Неговата сопруга од трет брак, Биљана Костова е шефица на протокол на Груевски, па за тоа е дебело платена со 120.000 денари плата исто така НАРОДНИ ПАРИ.
Неговиот син од првиот брак со Јулијана Цоневска, Ѓорѓи Костов е вработен во Агенција за воздухопловство со плата од 100.000 денари.
Во вториот брак Сотир Костов кој несака јавноста да знае има две деца ,син и ќерка од неговата бивша сопруга Валентина Христова од Кочани за кој брак се поврзани многу пикантерии и интересни случки за кои доколку има потреба ќе истражиме дополнително и ќе објавиме.
Целата оваа режимска фамилија на паразити имаат месечни примања од преку 5.000 евра па затоа тој јади гомна дебели со црви кој никој несака јавно да ги изеде во одбрана на режимот од Грујо.
Исто така познато е дека Сотир Костов заедно со неговата сопруга Биљана Костова не плаќаат ништо од свој џеб туку ја користат и ја пускаат државната картичка која им е на располагање 24/7 со која на сметка на народот овие елитни режимски црви на рабуш јадат, шљокаат, спијаат, серат, голтаат, патуваат, полнат бензин, одат на хемиско чистење, на бербер, на фризер итн.
Еве до каде е отидена работата со овие паразити кој животаркаат и се луксузираат на државна картичка со народни буџетски средства додека народот е со гол газ и се мисли што да купи кога оди по продавници и маркети додека овие си калапат без усул на рабуш!