КОЧО АНЃУШЕВ ЗА АНГАЖМАНОТ НА ТАШКОВИЌ: НЕМЕТ ЉУЃЕ, ТИЕ СМЕ!

0
1159

Прашан за ангажманот на Глигор Ташковиќ во новата влада, кој беше кадар на ВМРО ДПМНЕ во изминатата влада, вице премиерот Анѓушев кажа дека Македонија е мала и нема многу способни луѓе од кои може да се извади некаков бенефит.

– Над 90 посто од луѓето во мојот кабинет ги затеков таму како персонал на Пешевски, им дадов задачи и кога видов дека се способни, сите ги задржав. Не ми значи ништо партиската припадност, само дали го бива или не.

Извор : Мактел.Мк