КОНТРОВЕРЗНО АУДИО ОДЕКНА КАКО БОМБА: Директорот на Идризово разговара со Чауш за понудена „спогодба“ – Госпоѓата сака ли да дојде да види колку сум убав!?

0
678

Новинарот Зоран Божиновски – Буревесник објави адуио снимка, на која наводно се слуша разговор помеѓу директорот на затворот Идризото, Живко Пејковски и Зекир Бекири Чауш, прво осомничениот за наводната афера, откриена од режимот, со фалсификувани лични карти. Во разговорот може да се слушне за обиди за воспоставуавње на контакт со Чауш со цел да се договори „соработка“.

чауш ш

Божиновски пишува дека на 26 февруари, петчлена екипа од УБК, предовдена од директорот Љупчо Андоновски, без налог го „киднапирала“ на пет часа Чауш и го претепале.