КАТИЦА ЈАНЕВА: Во снимките се слушаат шокантни работи за судиите, на пример претседателка на судски совет, Александра Зафировска, која раководела со 600 судии со години се однесувала како секретарка на секретарката на премиерот!!!

0
1499

– Во македонсктото судство има судии кои не се достојни на таа функција. На пример, со години претседателката на судски совет, која раководи со 600 судии во земјава, се однесувала како секретарка на секретарката на премиерот. Тоа е нешто скандалозно, ако се знае дека судската и извршната власт се раздвоени.

Катица Јанева во Само Вистина на Канал 5.