И струмичката брза помош под партиска наредба на ВМРО ДПМНЕ во служба на Третиот Рајх

0
1143

Во текот на пладневните часови и екипата на струмичката Брза помош – од лекар, медицинска сестра па до возач, под строгата партиска наредба, не изостана пред очите на целата струмичка јавност да го стави својот потпис во кампот во Струмица.

strumickitalibanci

Со возилото на Брзата помош про ЈЗУ „Здравствен дом“ Струмица, во униформи и во работно време, а под наредба на партиски поставениот директор, дојдоа слободно и без брзање ја спроведоа партиската наредба и воопшто не им беше важно дали пациентите кои ја чекаат нивната брза интервенција ќе продолжат да живеат или… Потписот за нив е света работа за разлика од спасувањето на човечкиот живот. Партиската наредба за струмичката Брза помош е врв и е над давањето шанси за живот. Кој вели дека човечкиот живот нема цена