И МИРКА СЕ ПРЕТЕРА СО ТОА ЖТАТА : Бара СДСМ да бидат елиминирани физички и идеолошки, владата на Заев ја нарекува ИСЛАМСКИ КАЛИФАТ!

0
2478

Алкос инвентарот во владата на Груевски и ВМРО-ДПМНЕ, Мирка Велиновска во најновата колумна во Дневник тотално одлепува. Во неа таа бара СДСМ да бидат физички и идеолошки елиминирани а владата на Заев ја нарекува ИСЛАМСКИ КАЛИФАТ! Еве што бабетината излупала во нејзината најнова колумна :

  • Инаку, како Црпко Заев преку ноќ од превратник и квислинг ќе станеше легален премиер? Молам! Сакам и овој пат да се издвојам оти се самопочитувам. Јас не мислам да му давам легитимитет на квислинг, превратник и терорист. Од 2001 до денес не сум ја легализирала ни УЧK (ДУИ).
  • Ниту рамковниот ниту пржинскиот курверај. Фалшливиот претседателот Бранко Црвенковски и сега покојниот фикус Борис Трајковски никогаш не сум ги признала за легитимни оти не беа избрани туку фалсификувани. Не ја признавам, ни есапам и црпкава што окупаторот од Вашингтон и Брисел ја постави во Македонија и од европска држава ја претвори во ново дувло на цијашкиот калифат кој го разори Блискиот и сега трга во поход на Средниот и Далечниот Исток.
  • Се мислат за победници. Иако со стопостотна сигурност им предвидувам брз пад во бездна. Фатум, ем карма. Вака завршува секој фашистички проект. Оти е противчовечки. Човекот е дизајниран така што да се брани кога е нападнат. Се активира по автоматизам и се групира за борба. Најсилно се бори и бестрашно напаѓа кога е во голема криза и во опасност од исчезнување. Намерата на окупаторот, а преку квислинзите кои ја узурпираа власта, е набрзинка да ја преименуваат државата и да ја сотрат нацијата. Без реакција.
  • ИСИЛ од Македонија веќе заседна во државните институции. На јарболите пред нив веќе се веат бели знамиња.
  • Државните службеници, војската и полицијата им се предадоа на главосечачите. Нашиот интелекуален вахабист Ал Багдади (Фрчкоски) веќе издава наредби за минирање со експлозив неподобни градби, јавни егзекуции со сечење глави, како што навестуваше западниот вегетаријанец, соросовецот и постмодерен јакобинец Жоро. Маалските џукели џавкаат на секој што минува низ калифатот. Македонија веќе смрди на мочкоина од оваа зомби-глутница. А само што почнува! 
  • Во тој миг ќе се случи пекол. Нека ми стои запишано оти кон таму сме кинисале. Искуството на генерациите кажува дека најжестока борба е онаа во која нападнатиот нема ништо повеќе од себе си. Мотивацијата, концентрацијата и силата во такви ситуации се толку големи што секој човек е сам по себе убиствено оружје. Дејствува по инспирација.
  • Во Македонија нема екстерно, нема евалуација на знаењето и вредноста на учителската заедница. Затоа е погодно тло за одгледување глупандери, бројлери и зомби-креатури. Kај вакви не поминува знаење, туку шашми и трикови. Па вреди ли да го приложам крунскиот доказ дека Македонија лани, преку кумановскиот случај „Дива Населба“ и инсталирањето ИСИЛ-терористи веќе ја искуси оваа тактика на брзо кризирање, дестабилизирање и пучирање на жртвата.
  • Само тотално индоктринирани не капираат оти појавата на Црпко узурпаторот и пучист на местото на злочинот и дадените први изјави во полза на терористите, доколку успееја да дигаат цели и невини луѓе во воздух, значи чисто признание за планиран злостор со кого ќе мора да се бориме во наредните месеци. Kалифатов во Македонија просто мора да биде победен и елиминиран физички и ментално. Друго чаре за Македонците нема.