И ЛЕПОТИЦАВА СКРОЗ ЗАБЕГА СО БУДАЛАШТИНИТЕ: Куновска тврди дека ако не излезат 712 000 граѓани на изборите, крив бил Заев?!?!

0
379

Бидејќи упорно се актуелизира прашањето за цензусот, ред е со време да нотираме:

Ако 31 партија плус две-три кои Премиерот најави дека ќе му се приклучеле, не обезбедат цензус за избор на претседател, тоагаш одговорноста има една единствена адреса.

Непотизмот и неисполнетите ветувања ќе ги “поразат” евроатланските перспективи, а власта на Зоран Заев ќе биде тотално делегитимирана.

Затоа наместо да се цртаат фото-роботи на виновниците, умно е некој конечно да се фати за работа.

Според избирачкиот список, право на глас на денешните предвремени парламентарни избори имаат 1.780.128, а на претседателските 1.779.572 граѓани. За цензус треба 40% од нив, значи точно 711 829 комада!

Значи Заев е крив ако не натера 712 000 граѓани да излезат и да гласаат?!?! Значи ако за Стево излезат и гласаат 700 000 народ што досега не се десило, а ВМРО ги бојкотира изборите, тогаш Заев ќе биде крив?!

ПА ДОБРО, ПО КОИ СТАНДАРДИ Е ОВАА ЛОГИКА?!?!

ПО БРАНКОВИ-НЕ-ГО САКАМ-ЗАЕВ-ПОШТО-Е ОД-СЕЉАК-ОД-МУРТИНО СТАНДАРДИ!