Илија Димовски нудел и по 100 евра за глас од Велешани, се заканувал со откази на текстилни работнички

0
554

Кандидатот за пратеник на ДПМНЕ и носител во изборна единица 3, Илија Димовски, нудел по 500, 1000 денари за глас од Велешани за предвремеите парламентарни избори. Илија Димовски, после катастрофалниот митинг на ДПМНЕ во Велес, во паника и нервоза почнал да нуди и по 100 евра од глас и 500 евра од фамилија ако се запишале на списокот дека се сигурни гласачи на ДПМНЕ. За изборниот поткуп од Димовски сведочат и граѓани на Велес, пишува порталот „Криминалитенавмродпмне“.