Ибраимовски: Државата на грѓаните им должи пари за електрична енергија

0
266

Граѓаните кои од државата добиваат финансиски средства за надоместок на електрична енергија денеска добија пари за еден месец. Иако се исплатени пари за еден месец, на оваа категорија граѓани државата им должи за уште неколку месеци, изјави денеска лидерот на ПЦЕР Самка Ибраимокси.

samka

– Будејќи изминува и август, државата на оваа категорија граѓани им нема подмирено пет месеци. Тоа значи дека власта не треба овие пари да ги пренасочу, туку да им ги даде на најзагрозените. Мора власта да мисли на граѓаните, не само да се фали. Му упатувам прашање на министерот за труд и социјална политика „Шу праиме сега министре фалбаџијо“ – истакна Ибраимовски.

извор: Плусинфо