Заев си го отвори срцето : Не сменив многу министри затоа што сакав метлата да ја осетат локалните шерифи, тоа беше пораката што ја добивме од народот на последните избори!

0
2118

– Не сменив многу министри затоа што пораката од народот беше дека треба да се скротат локалните шерифи и тоа и го сторив, ги сменив сите локални претседатели на ограноци на СДСМ и плус сега ќе сменам 200 директори на јавни претпријатија и владини агенции и подрачни единици на министерства, тие се тие со кои народот е во контакт секој ден и кој имаат забегано, така ни кажа народот и така му ветивме и така ќе правиме.

Преимерот Заев во интервју на Сител.