Заев оствари средба со Гжегож Рејер од Груец, Полска

0
337

Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев, денеска оствари средба со Гжегож Рејер, директор на Центарот за култура во Груец, Полска. По размената на промотивни материјали, градоначалникот Заев и Рејер разговараа за досегашната соработка, а ги разгледуваа и можностите за нејзинот продлабочување особено во областа на културата во која и Струмица и Груец имаат богата традиција и перспектива за понатамошен развој.

image_1439644302_24

Општина Струмица и Груец во 2012 година потпишаа Меморандум за продлабочување на соработката во областа на економијата, културата и спортот. Во рамките на досегашната соработка остварени се повеќе средби на различни нивоа во Струмица и Груец.

4cab0b60a950df5b6bbd552fef71a0c9 eb0757b14b0f9cb9e22095f9efbb86c5 e19ba3a07bd3f9ec9f46a90bc6cf9921