ЗАЕВ КАТЕГОРИЧЕН: НЕ МИ ПАЃА НА ПАМЕТ НЕКОГАШ КАКО ПРЕМИЕР ДА КРЕНАМ ТЕЛЕФОН И ДА МУ СЕ ЈАВАМ НА НЕКОЈ СУДИЈА, НИТУ ЌЕ ДОЗВОЛАМ НЕКОЈ ФУНКЦИОНЕР ДА ГО НАПРАВИ ИСТОТО!

0
672

– Заврши времето кога луѓето во Македонија се плашеа дека некој судија ќе ги спакува во затвор. Сега само доказите се важни и од нив зависи дали некој ќе оди во затвор или не. Јас како премиер не ми паѓа на памет да му се јавам на некој судија и да нарачам пресуда, нити па ќе дозволам некој од функционерите во мојата влада да го направи истото. Дојде правдата во Македонија! Граѓаните да бидат мирни.

Премиерот Заев за реформите во судството.

СПОДЕЛИ

НАПИШИ КОМЕНТАР