ЕРОЛ РИЗАОВ: Ако не биде Хорхе седнат на обвинителна клупа, ќе одговараат и тие што го толерираат и со тоа стануваат негови соучесници

0
580

Претседателот на државата Ѓорге Иванов сѐ уште е на таа функција под неразјаснети околности, најверојатно само затоа што надлежните институции и обвинителства, судски инстанци и Собранието не покренуваат постапки да се применат уставните одредби.

Овој човек кој девет години е на чело на државата, по прилично сомнителни избори, по сите злодела што ги направи и натаму непречено ја упропастува државата и ја вознемирува јавноста секој ден со одлуки и закани за нарушување на интересите и угледот на Македонија.

Ако не биде седнат на обвинителна клупа, ќе одговараат и тие што го толерираат и со тоа стануваат негови соучесници.

Линк до целата колумна ОВДЕ.