Екс-министерката за правда, Мери Младеновска Ѓорѓиевски: ЈАНЕВА ДА ПУКА СО ТЕШКА АРТИЛЕРИЈА!

0
3387

Сопки?! Премногу блага оценка за опструкциите на институциите кон Специјалната обвинителка.”Ние говориме за попречување на правдата, за прикривање докази и недоставување податоци, а сето тоа е свесна опструкција од вршители на функции членови на владеачките партии и нивните соизвршители.

СЈО претставува сериозна закана- со доказите со кои располага и до кои може да дојде за целосно уривање на кредибилитетот на претставниците на власта и на поранешниот премиер.”

Нападите кон Јанева во Парламентот само говори за комплетно нарушениот морален и политички крдибилитете на пратениците од власта. Со овие оценки, екс-министерката за правда во Владата на Црвенковски, во интервју за „Фактор“ го изведува и генералниот став за абнормалноста на целокупниот судски систем во последнава деценија е поробен од Владите на Груевски.

“Ние не зборуваме за проблеми за независноста на судиите, туку за директна зависност на судството од извршната власт… Од осамостојувањето на Македонија до денес, судската власт е во најлоша состојба гледано од професионален и морален аспект”. Младеновска и со сугестија до тимот на СЈО – ако сака да успее траба да користи, кажано во жаргон ”тешка артилерија”.

Интервјуто може да го прочитате ОВДЕ