ЕКСКЛУЗИВНО: Тепачка на состанок на ОК ВМРО ДПМНЕ Гази Баба!

0
738

Тепачка на состанок на огранокот на ДПМНЕ во Гази Баба. На состанокот биле присутни директори на средни школи по наредба од Коце Трајаноски како и претседатели на сите партиски ограноци во општината. Тема на состанокот биле активности на средношколскиот пленум и нивно спречување.

Бидејки во салата бил дел од претседателите кои се и родители па бурно реагирале на предложените мерки за репресија на протестите. Настанале жестоки расправии и физички контакт. Се тепале претсдателот на младинската организација на Дпмне во Гази баба и претсдателот на огранокот во село Виниче

Состанокот бил прекинат по што тепачката продолжила пред општинската сала. Во тепачката настрадал претседателот на младинската организација.