ЕКСКЛУЗИВНО: ИВАНОВ ЉУТ НА ВЛАДАТА ЗАТОА ШТО НЕ САКАЛА ДА МУ ГО ВРАБОТИ СИНЧЕТО КАКО АСИСТЕНТ НА ДРЖАВЕН УНИВЕРЗИТЕТ!

0
1215

Иванов сакал синот да го прави професор на факултет. И со месеци мака мачел како да му најде некаде место на некој државен универзитет. Најмногу напињал да го смести на вмровскиот ГДУ во Штип.

Арно ама, некој во владата го закочил целиот процес како казна за сето поведение на Иванов изминативе две години но и затоа што малиот не го бивало за професор, многу повеќе сакал да посетува настава со синот на Сашо Мијалков по ноќните дискотеки, важел за главна манга во градот.

Дознаваме дека ова многу го разљутило претседателот па тој сега и се одмаздува на владата со упорното ставање вето па дури и џебно вето на сите одлуки на парламентот и владата.

Инаку, за информација, нема член од пошироката фамилија на Иванов што не е вработен некаде во државна администрација со дебела плата. Иванов и Маја одлично ја искористиле позицијата да вработат све живо до десетто колено од двете страни на фамилијата.

Сите биле по разни државни фирми, или инспектори или во АРМ со огромни плати, самата Маја Иванова е вработена на аеродром каде млати плата од 1000е а речиси и не оди на работа!

Сега дошло ред и синчето да се ухлеби, ама запнала работата затоа што паднало ВЕМЕРЕТО од влас?!

Извор : Мактел.Мк