Државни советници и кабинетски „стаорци“ со шест-седум плати

0
455

Повеќето од луѓето од доверба на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, од доаѓањето на власт во 2006 година, се вкотвиле на добри работни позиции. Во меѓувреме, тие истовремено вршат уште неколку други функции, како членови на управни и надзорни одбори во разни институции.

Рекордер по функции и државни примања е Славе Веловски, еден од најблиските соработници на Груевски, кој има седум до осум функции, а, според аудиоснимките што ги објави Заев, тој има голема улога и во креирањето на проектот „Скопје 2014“.

Меѓу рекордерите, исто така, се државните советници на министерот Тодоров, осомничениот од СЈО во случајот „Трезор“, Небојша Стајковиќ, советничката од Општина Центар, од редовите на ДПМНЕ, Елена Петковска и други

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”