ДРАМА ВО КИЕВ, СВЕТОТ ВО ШОК: Наводно убиениот новинар се појави жив на прес конференцијата посветена на неговото убиство

0
551

Наводното убиство на новинарот Бабченко кој е голем критичар на Путин било специјална операција на Украинската тајна безбедносна служба со цел фаќање на нарачателите на неговото убиство.

Фатени се неколку Украинци кои добиле 40 000 долари од Русија за да организираат убиство на Бабченко.

ТОј се појави жив и здрав но полн со емоции и на работ да се расплаче на прес конференцијата која беше свикана по повод неговото убиство.

Во моментов цел свет праќа критики кон Москва за неговото убиство, а тој е сепак жив.

Многу чудна ситуација, линк до сторијата на Ројтерс ОВДЕ.