Додека Грујо курца пари на Сител и Канал 5 лифтовите во студентскиот дом ,,Гоце Делчев” се распаѓаат како болни од СИДА!

0
148

lift gd

„Лифтовите во студентскиот дом Гоце Делчев не работат токму кога студентите треба да се иселуваат!

Се молат одговорните да преземат иницијатива – таблетите нема да им ги пренесат куферите на нашите колеги“, објави Студентскиот пленум пренесувајќи порака од студент кој престојува во домот.

„Во студентскиот дом „Гоце Делчев“ веќе еден месец нема лифт а зградава има 14 спрата. Одиме во управата, прашувавме за лифтот ама нема никаков одговор. Ќе дојдат мајсторите, ќе го поправат малку и за еден ден пак нема, па ајде уште една недела чекајте без лифт, а треба да се иселуваме, како ќе ги симнеме куферите надолу по скали? Плус тоа нема топла вода во зграда Г, во мензава нема ништо за јадење, во продавницата со бонови нема ништо за купување… битно нека имаат таблети студентите, а не е битно што пешачиме по 14 спрата и немаме вода да се искапиме“, стои во пораката.

studentiliftovi