Груевски ве купува со ваши пари – и тоа на попуст!

0
226

Ја гледам оваа трагична поплава на нашиот ропски менталитет и искрено посакувам да не сум овде, да не го гледам овој тежок простаклук и да не чувствувам ништо. Оти, ќумрам од мака!

gero1

Премиерот во заминување Никола Груевски во Шипковица на несреќните луѓе им ветува дека владата ќе испрати механизацијата да ги отстрани наносите од улиците после трагедијата, дека ќе им донесе вода и храна, дека ќе им пружи медицинска помош, дека ќе им пушти струја, дека ќе помогнат војската и полицијата, дека ќе се проценат штетите, дека унесреќените ќе добијат парична помош и обесштетување…

Луѓето околу него трепкаат со очињата и чиниш не дишат. Благодарни се. Дури и среќни. Ветувања на премиерот предизвикуваат почит кај унесреќените и восхит во широките народни маси. Прилогот за Груевски на куртон телевизиите трае двојно подолго од прилогот за драматичната потрага по последната жртва во Шипковица, исчезнатото шестгодишно девојче од семејството Амети.

Верувам дека и во Северна Кореја телевизиските вести се попрофесионални.

Целата колумна може да ја прочитате ОВДЕ