ГОРДАНА ЈАНКУЛОВСКА ГО СКРШИ МРАЗОТ ЗА ГРУЕВЦИ – ОСУДЕНА Е НА 6 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА НЕЗАКОНСКА НАБАВКА НА МЕРЏОТО ОД 650.000 ЕВРА!!!

0
985

Гордана Јанкуловска е казнета со 6 години казна затвор за набавката на Мерцедесот с 600 гард во 2012-та година.

СЈО побара и дополнителни заштитини мерки со цел спречување на бегство на осудената, но наместо притвор во затвор Фетаи побара куќен притвор.

– Иако хуманоста не и е јака страна на обвинетата, тоа можевме да го чуеме од снимките, сепак барам хуманост за неа и нејзиното бебе и предлагам притворот да биде во нејзиниот дом во близина на бебето.

Рече обвинителката Фатиме Фетаи.