Геро сепак успеа да им направи протест на СДСМ, поводот не е Асани туку неговиот комплекс наречен Роберт Поповски и Зоран Заев, го заболе него за Насер Селмани!

0
582

Се чини дека Геро сепак успеал во намерата да извади раја да протестираат против СДСМ и Заев, сега фали уште да му се придружат ќосињата и да кољат заедно шиптари.

Тој и неколку новинари ќе протестираат пред влада со цел да го одбранат Насер Селмани од навредата од Беќир Асани искажана во интервјуто за Мактел.Мк кај Саше Политико иако него лично го заболе стапот за Насер, ова е еден очајно беден и скапан потег на Геро да привлече внимание во јавноста откако не му успеа тоа со Палчо и заврши посипан со боја со тоа што сега Алцхајмерович директно ќе ја обвинува владата за навреда искажана од функционер на ДУИ како да е тоа став на владата, СДСМ и на Заев?!?!

Утре (понеделник 12.март) во 11 часот пред просториите на Здружението на новинар ќе почне протест, по повод заканите упатени кон претседателот на ЗНМ, Насер Селмани, од страна на висок партиски функционер на коалициониот партнер во владата, ДУИ, Бекир Асани.

Се собираме пред ЗНМ, ќе се упатиме пред Владата на Република Македонија од која со протест во 12 часот ќе побараме на дело да покаже дека се залага за функионирање на секој сегмент на правната држава, особено кога во прашање е слободата на говор и физичкиот интегритет на новинарите. Контроверзниот Асани ужива углед на недопирливост и неказнивост, а неговите последни навреди и закани упатени кон Селмани имаат цел да ги заплашат сите новинари. Ова не е само протест за поддршка на колегата Насер Селмани кој е изложен на сериозни закани и притисок, туку и порака до сите граѓаните кои се загрижени за окрепнувањето и чувањето на темелните вредности на правната држава како слободата на говор и владеењето на правото. СИТЕ КОПИЛИЊА НА ПЛАДНЕ ПРЕД ВЛАДА!“, се вели во повикот објавен на социјалните мрежи