ВРЕДЕШЕ БОРБАТА: СЕГА ГЕНЕРАЛОТ АНГЕЛОВ ОДЛУЧУВА ЗА ВЛАДИНАТА ПОМОШ КОН ВОЕНИТЕ ВЕТЕРАНИ ОД СИТЕ ВОЈНИ ОД 90-ТА ПА НАВАМУ!

0
935
Како национален координатор за воени и полициски ветерани во Владата на Република Македонија, со советникот за одбрана на премиерот, Драган Василевски, денес одржавме средба со претседателот на Здужението на воени инвалиди и загинати војници од Македонија во војните од распадот на СФРЈ и тежок воен инвалид од 1991-та, Моме Кипријановски, и неговиот заменик Драганчо Лазаровски, исто така воен инвалид од 1991-та.
На средбата ги разгледавме нивните барања, од кои поголем дел се издржани и кај Владата постои добра воља да бидат решени. — with Draganco Lazarovski and Dragan Dac at Влада на Република Македонија.
Фејсбук статус на генерал Стојанче Ангелов