ВО ТЕТОВО, ПЉАЧКА КАКО НА ФИЛМ: Напаѓачи со калашникови влетале ноќе во домот на Тетовец му тепале цела фамилија и му опљачкале цела куќа дури и џипот му го земале и избегале!

0
1571
Во куќа на улица “Мирче Ацев” во Тетово пред два дена се случила тешка кражба како на филм.
Во раните утрински часови, маскирани напаѓачи успеале да нанесат голема штета во домот на Р.И (69).
Крадците го нападнале сопственикот и неговата сопруга, а потоа ги врзале.
Со закана со калашникови, крадците продолжиле да бараат пари и злато и притоа успеале да ги врзат и М.И син и Р.И ќерка на Р.И.
Тие успеале да одземат златен накит, часовници, 10 илјади евра, мобилни телефони.
Разбојници на крајот, исто така, одзеле и џип “Range Rover”.
Штетата предизвикана е проценета на над 9 милиони денари или околу 145 илјади евра.
SPB Тетово презема мерки за пронаоѓање на сторителите.