(ВИДЕО) ФРЧКО ЗА ПРЕМИЕРОТ: Историјата ќе го памти Зоки Заев како втор Киро Глигоров, државник кој успеа да направи историски подвиг и Македончето со специјални потреби исплашено и забутано во упрдена пештера го еманципира во горд Македонец кој не се плаши да се натпреварува со соседите и со светот!

0
543

– Заев го фати за раче Македончето со специјални потреби исплашено и забутано во упрдена пештера и го изнесе надвор, го еманципира и го охрабри да се бори во регион и свет каде нема непријатели, никој веќе не го мрази, и сега имаме ние како нација нов предизвик како да се бориме во свет во кој никој не ни е непријател туку сите ни се конкуренти според девизата на Гоце Делчев за културен и бизнис натпревар, и тоа е нова епоха за нас Македонците.

За тој свој подвиг, Заев од историјата ќе биде обележан како државник на оваа епоха, втор Киро Глигоров кој пак своевремено успеа со својата мудрост да не осамостои без војна и крв.

Професор Фрчковски во свој стил на Канал 77.