(ВИДЕО) ФАНТАСТИЧНО, ШОКАНТНО БОМБАСТИЧНА ИСТРАЖУВАЧКА СТОРИЈА НА НОВАТВ : Грујо манипулирал и со црковни пари на МПЦ!!!

0
2485

Црквата „Свети Константин и Елена“ во центарот на Скопје, од идејата до изградбата ја следат голем број контроверзии, скандали, протести, а најновото истражување на НОВА открива сомнежи за криминал затскриен зад љубовта кон Бога.

Во ова истражување откриваме колку милиони евра легнале на сметката на фондацијата „Свети Цар Константин“ преку која се собираа средствата за изградба на храмот, кој ги организирал донаторските конференции и како раководството на ВМРО-ДПМНЕ е вклучено во оваа политичко – црковна афера.

Линкот до видеото на НоваТВ ќе може ќе го најдете ОВДЕ