(ВИДЕО) ТРАОРНИ СВЕДОШТВА на пратеничките од опозицијата : „А сега каде ќе бегате?“, „Сите ќе ве убиеме“, „Нема никој да излезе жив“ – ВМРО-ДПМНЕ ДО ХУЛИГАНИТЕ ВО СОБРАНИЕ ИСПРАТИЛ СПИСОЦИ НА ОПОЗИЦИСКИ ПРАТЕНИЦИ ЗА ЛИКВИДАЦИИ!

0
2407

Закани, пукања, димни бомби, страв за сопствениот живот и крв. Една недела по крвавата драма во Собранието, емоциите се измешани, траумите сеуште присутни. Сеќавањата на пратеничките Рената Дескоска, Ивана Туфегџиќ и Јулијана Николова се сеуште свежи. Тие се преиспитувале и прашувале меѓусебно, како да се спасат од насилниците кои влегле во прес центарот, пренесува Макфакс.

Трите пратенички се согласни, дека не очекувале да бидат тепани и пратенички, а нарачателите и сторителите треба да бидат најдени и казнети.