(ВИДЕО) Трамп за само една недела во белата куќа направи ХАОС ВО СВЕТОТ како и низ аеродромите ширум САД!!! Трамп најави дека ќе ги укине НАТО и ЕУ , се скара со Мексико и се пред економска војна, стави забрана на муслимани во САД, го укина јавното здравство и даде зелено светло за нафтоводот низ Дакота!!!

0
716

Претседателот на САД Доналд Трамп направи невиден хаос низ светот со новите мерки кои ги потпиша како нов претседател, направи невиден хаос низ американските аеродроми и тоа за само една недела откако стана официјално претседател на САД. САД се раскара со Мексико, го ескалира конфликтот со Тајван и Кина, дигна зид помеѓу САД и Мексико така што ја втурна државата во економска војна. Се закани со исфрлање на новинарите од белата куќа, ги извади од памет сиромашните со тоа што потпиша указ со кој започна постапка за укинување на јавносто здравство и над 20 милиони сиромашни Американци ќе останат без здравствена заштита, даде зелено светло за нафтоводот во Дакота со што ги изваде од паметот индијанците и тоа се само за една недела на власт ?!