(ВИДЕО) НА ОВОЈ УМЕТНИК ПРИЛЕП ТРЕБА ДА МУ ИЗГРАДИ СПОМЕНИК СО ПЕТ ТОНИ ТЕШКИ ЈАЈЦА : Златко Крстевски меѓу најдобрите на Манга фестивал во Јапонија!

0
445

На меѓународниот фестивал „The Best cartoons of Nippon“ во Саитама Јапонија. Каде учествуваат претходно селектирани 92 уметници од над 32 земји: Франција, Британија, Италија, Чешка, Германија…

Од Македонија единствен претставник е визуелниот уметник Златко Крстевски, кој покрај сликарство и современиот стрип промотор е на новата манга и хумористична култура неколку години наназад на овој фестивал, каде се учествува со оригинални дела. Делата се изложени во „Cartoon Art Museum“ во Саитама, публикувани се во специјален албум „The Best Cartoons of Nippon“ – проследен со биографски референци двојазично.