(ВИДЕО) НАЈНОВА ВЕСТ ГО ПОТРЕСЕ СВЕТОТ: ВО МОМЕНТОВ СЕ ИЗВЕДУВА ОРУЖЕН ДРЖАВЕН УДАР ВО САУДИСКА АРАБИЈА, ЛИДЕРОТ КРАЛОТ САЛМАН Е СКРИЕН ВО БУНКЕР!

0
969

Линк до видео на агенцијата РТ.

Инаку самиот владетел, кралот Салман дојде на власт по воен удар откако го измести распоредот за наследување на круната по смртта на кралот Сауд минатата година.

Потоа тој уапси голем дек од принцовите и ги држеше во притвор во луксузниот хотел Риџ Карлтон во Ријад.