(ВИДЕО) Димитриевски: Време е народот да си ја земе државата во свои раце

0
506

Пратеникот од СДСМ, Максим Димитиревски обраќајќи се до Трајко Вељаноски рече дека е срамно тоа што се случува и дека е време народот да ја земе државата во свои раце.

– Вие сте најодговорни за тоа што се случува. Наскоро државата ќе нема пари да исплати плати и пензии, рече Димитриевски.

Тој побара мирно примопредавање на власта и праша каде е Никола Груевски лично да одговори кој ја смислил платформата.