(ВИДЕО) Гледач на „Очи в Очи“: „Комуналец“ од Прилеп на сила не тераат во Сабота да браниме споменици во Скопје

0
263

Гледач во контактната емисија „Очи в Очи“ сподели дека со ултиматум во Јавното претпријатие „Комуналец“ од Прилеп ги терале насила вработените да одат в сабота во Скопје, за да ги бранеле спомениците, сосе списоци, сосе закани за губење работни места.

Низ улиците се шират муабети дека ДПМНЕ организирал досега најмасовен протест/собир/митинг или што и да е за оваа сабота, откако Груевски би бил вратен на позицијата премиер на РМ.