(ВИДЕО) БУНТ на актерите против ВМРО-вското раководство на фестивалот Војдан Чернодрински : ДОСТА ВЕ ТРПЕВМЕ, НА КРАЈОТ ЌЕ ВИ ОСТАНАТ САМО ВАШИТЕ ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ И ХИРОВИ!

0
3950

Ансамблот на Народниот театар „Војдан Чернодрински“ од Прилеп на синоќешното затворање на истоимениот фестивал, протестираше против одлуките на жирито и во име на актерите од ансамблот, Владимир Ѓорѓијоски кажа дека публиката заслужува многу повеќе од хировите и личните интереси на членовите на жирито.

 

brilijant